Image Image
Om Gästrike Plåt

Plåt är grunden i vårt DNA

Vår samlade erfarenhet och kunskap garanterar ett professionellt utfört arbete.


Vi är ett företag som utför det mesta inom byggnadsplåtslageri – både nyproduktion och renovering. Men vi är betydligt mer än så. Vi har funnits i mer än 40 år och genom åren har vi ständigt breddat vårt tjänsteutbud. Idag utför vi allt från tak- och fasadarbeten till service/underhåll och tegelbyten, för att bara nämna några tjänster. En enda kontakt är ofta allt våra kunder behöver. För oss är nöjda kunder – stora som små – det absolut viktigaste.

Vi ställer alltid upp för att göra våra kunders vardag så enkel och smidig som möjligt. Det handlar dels om att alltid leverera hög kvalitet i våra uppdrag, dels om att kunna anpassa oss efter våra kunders verksamheter. Gästrike Plåt har en stor personalstyrka med hög kompetens, vilket ger oss möjlighet att vara väldigt flexibla. Och självklart tar vi hand om hanteringen av ditt ROT-avdrag. Välkommen att kontakta oss.

Plåt, tegel, snö, taksäkerhet..

Vad kan vi hjälpa dig med?

Image

Byggnadsplåtslageri

I vårt eget plåtslageri på Rälsgatan 7b, tillverkar vi en del av det material som vi använder. Det gör oss flexibla och effektiva. Behöver du en speciallösning? Prata med oss!

Image

Tegelarbete

Vi har erfarenhet av alla slags tegel- och takpannor. Anlita oss för takbytet så ser vi dessutom till att rivning, plåtarbeten, taksäkerhet och takavvattning utförs enligt alla gällande regler.

Image

Tätskikt

Vi utför tätskikt på låglutande tak och är även kompletta i övriga delar av takmontering samt renovering. Anlita oss för enbart tätskikt eller hel entreprenad – vi är experter på tak!

Image

Fasad

En ny plåtfasad kan göra underverk för en sliten byggnad. Eller skapa det rätta uttrycket i en nyproduktion. Oavsett byggnad är plåt ett fasadmaterial som är enkelt att underhålla.

Image

Snöröjning

Vi utför takskottning och handskottning och är licensierade enligt “Skotta säkert”. Det minimerar risken för skador på material och egendom.

Image

Taksäkerhet

Ett tak måste vara säkert att vistas på för den som ska utföra underhåll. Vi monterar säkerhetslösningar som uppfyller Boverkets alla regler samt branschens råd.

Image

Sedumtak

Ett sedumtak ger speciell ­karaktär. Vi lägger alla slags sedumtak, utifrån byggnadens och växternas ­förutsättningar.

Image

Avtal och tjänster

Med ett skräddarsytt avtal tryggar vi livslängden och funktionen på din fastighet. Vi besiktar, föreslår åtgärder, utför service och tar hand om snöröjning på tak och runt fastigheten.

Jobba hos oss!

Vi håller alltid ögonen öppna för duktiga yrkesmänniskor. Skicka gärna en spontanansökan till oss soch berätta lite om dig själv. Vi tar kontakt med dig om vi blir nyfikna på att få veta mer!

Vill du sälja annonser eller ytterligare rekryteringshjälp? Då behöver du inte kontakta oss. Vi har redan tagit ställning till hur vi vill genomföra våra rekryteringar.

Slå en signal eller kom in och prata plåt!

Image

Tony Holm

VD/Arbetsledare
070-570 82 85 [email protected]
Image

Jan Persson

Arbetsledare Plåt/Tätskikt
070-664 34 11 [email protected]
Image

Kristoffer Jobs

Arbetsledare Tak/Service
073-968 18 69 [email protected]

Stolta utförare, nöjda kunder!

Här är några exempel på uppdrag som vi är mycket stolta över att ha fått utföra. Hör av dig så kan du få vara med på listan!

Frågor & Svar

 • Vad kostar det att byta tak?

  Vad det kostar att byta tak beror bland annat på takets storlek, val av takmaterial och vilken takfirma man väljer. För ett exakt pris kan du kontakta oss för att få en kostnadsfri offert.

 • När behöver jag genomföra ett takbyte?

  När ditt tak läcker in vatten i fastigheten, takmaterialet är slitet och inte håller tätt eller då taket har uppnått sin förväntade livslängd bör du planera in ett takbyte.

 • Hur lång tid tar det att byta tak?

  Tiden det tar att genomföra ett takbyte beror på flera faktorer som exempelvis hur stort taket är, vilket takmaterial som ska läggas, taklutningen och om taket har många vinklar och vrår. För en normalstor villa tar det vanligtvis 1 – 3 veckor att byta tak, beroende på takmaterial.

 • När är bästa tiden att utföra ett takbyte?

  Det finns ingen årstid som är bättre än någon annan då man ska utföra ett takbyte. Det går alldeles utmärkt att byta tak året om, även på vintern. Dock bör man under sommarmånaderna hålla koll på väderleken så att man inte byter tak under de regnigaste dagarna.

Före & Efter

image
image
 • Före
 • Efter

Hur kan vi hjälpa dig?

Kontakta oss

Producerad av webbyrån Webbo